ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ


Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου βελτιώνει γενικότερα την ευαισθησία του εγκεφάλου σε όλους τους ήχους, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η ικανότητα λόγου και ανάγνωσης ενός ανθρώπου, σύμφωνα με μια νέα έρευνα αμερικανών νευροεπιστημόνων, που τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης της μουσικής εκπαίδευσης. Η έρευνα του πανεπιστημίου Northwestern έδειξε ότι η μουσική βελτιώνει τις γλωσσικές ικανότητες των ανθρώπων και προσφέρει αδιόρατα αλλά υπαρκτά πλεονεκτήματα στην ανάπτυξη του εγκεφάλου όλων των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων όσων πάσχουν από αυτισμό και δυσλεξία. Η μελέτη επίσης αποκάλυψε ότι το παίξιμο ενός μουσικού οργάνου επηρεάζει την αυτόματη επεξεργασία στο εγκεφαλικό στέλεχος, το χαμηλότερο τμήμα του εγκεφάλου, που ελέγχει την αναπνοή, τον χτύπο της καρδιάς και την ανταπόκριση στους πολύπλοκους ήχους. Σύμφωνα με την Κράους, η μουσική μπορεί «να αλλάξει εκ θεμελίων» τον εγκέφαλο, με τρόπους που βελτιώνουν τις καθημερινές ικανότητες, όπως η ανάγνωση και η ακρόαση.

Όλοι γνωρίζουν πως το να μάθει κανείς ένα μουσικό όργανο, και ακόμα περισσότερο να γίνει δεξιοτέχνης σε αυτό, δεν είναι απλή υπόθεση. Η μελέτη του κάθε οργάνου προϋποθέτει πολλή και συστηματική δουλειά για την ανάπτυξη όλων εκείνων των ικανοτήτων που απαιτούνται για να γίνει κάποιος και καλός οργανιστής αλλά και καλός μουσικός. Εκτός από το θεωρητικό μέρος, δηλαδή ανάγνωση παρτιτούρας, ρυθμός κτλ. έχουμε την τεχνική μελέτη για την ανάπτυξη των μηχανιστικών δεξιοτήτων και την κυρίευση των δυσκολιών και δεξιοτήτων του κάθε οργάνου, καθώς τη μουσική μελέτη για την απόκτηση "μουσικότητας", παιξίματος με ευαισθησία, υφολογικά σωστού και με όμορφο ήχο. Σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν τεχνικές ασκήσεις και μεθόδους για το πρώτο και μελετούν μουσικά έργα ρεπερτορίου για το δεύτερο.

Σύμφωνα με την σύγχρονη μουσική εκπαίδευση το μουσικό ταξίδι αρχίζει από την ευαίσθητη ηλικία του νηπιαγωγείου, όταν οι νότες μαθαίνονται σαν λέξεις. Ένα ταξίδι που καταλήγει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων μουσικών, ικανών να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του επαγγελματικού χώρου ή ένα ταξίδι απ' το οποίο ο νέος αποκτά γνώσεις, δημιουργεί, συνεργάζεται, συλλέγει όμορφες αναμνήσεις, ζει ανεπανάληπτες εμπειρίες, κυρίως όμως μαθαίνει να αγαπά τη μουσική.

Κάθε μουσικό όργανο έχει την δική του αξία, όμως όσον αφορά την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου σε αρχάριους, το πιάνο/αρμόνιο έχει ένα σαφές προβάδισμα. Τα προβλήματα που έχει να επιλύσει κανείς σε σχέση με άλλα όργανα είναι σαφώς λιγότερα. Για παράδειγμα, στα πνευστά πρέπει να μάθει κανείς να φυσά με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να παράγει σωστό ήχο, ενώ στα έγχορδα πρέπει να προσέχει το κούρδισμα (σωστό τονικό ύψος), κτλ. Στα έγχορδα επίσης η τεχνική του δοξαριού δεν είναι απλή υπόθεση. Στο πιάνο αντίθετα, είναι σχετικά απλό να πετύχει κανείς το σωστό ήχο από την αρχή.

Σε γενικές γραμμές θα μπορούσαμε να διαχωρίσουμε την μουσική εκπαίδευση σε επίσημη και ανεπίσημη. Ως επίσημη θεωρούμε την εκπαίδευση που λαμβάνει χώρα στα ωδεία και τα μουσικά σχολεία ενώ ως ανεπίσημη την διαδικασία εκμάθησης των αυτοδίδακτων μουσικών κτλ. Στην επίσημη μουσική εκπαίδευση υπάρχουν δύο βασικά είδη ασκήσεων που χρησιμοποιούνται ευρέως σε ωδεία και σχολεία για την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου:
 1. Οι καθαρά τεχνικές ασκήσεις που έχουν σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτεχνίας, ταχύτητας στο παίξιμο, εξάσκηση των δακτύλων, εξάσκηση σε συγκεκριμένα τεχνικά και μουσικά προβλήματα. Αυτές γενικά τις ονομάζουμε 'τεχνικές ασκήσεις' ή ασκήσεις δεξιοτεχνίας, ταχύτητας, δακτύλων κ.α. Πολλές φορές οι ασκήσεις είναι φτιαγμένες έτσι ώστε να μοιάζουν με μουσικά κομμάτια. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η μελέτη με κλίμακες, αρπισμούς κτλ. σε διάφορους σχηματισμούς και διαστήματα.
 2. Οι ασκήσεις που σκοπό έχουν να εισαγάγουν τον επίδοξο μουσικό στο παίξιμο του οργάνου, να τον μάθουν να διαβάζει παρτιτούρα και να αρχίσει να μετρά σωστά και να χρησιμοποιεί τα δάκτυλά του. Είναι οι επονομαζόμενες και πάμπολλες πια "Μέθοδοι". Κάθε μία από αυτές υπόσχεται σωστή και λογική παιδαγωγική προσέγγιση και αποτελείται από προοδευτικής δυσκολίας κομματάκια, είτε απομίμηση μουσικής είτε απλά σειρά από νότες οργανωμένες σε άσκηση. Αυτές οι τελευταίες μάλλον αποτελούν πολύ απλής μορφής 'τεχνικές ασκήσεις' τόσο απλές ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως μέθοδοι.

Με την εκτεταμένη χρήση όμως των παραπάνω τεχνικών προκύπτουν ορισμένα σημαντικά προβλήματα:

 • Αρχικά, μελετώντας ασκήσεις, ασχολείται κάποιος αποκλειστικά με την τεχνική πλευρά, αγνοώντας όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους που είναι πάντοτε ενσωματωμένες στην εκτέλεση ενός μουσικού έργου. Ποιότητα ήχου, μουσικότητα, ικανότητα αρμονικής ενσωμάτωσης όλων των παραμέτρων της μουσικής υποφέρουν από τη συστηματική τεχνική άσκηση, κάνοντας τελικά το μουσικό να αποπροσανατολιστεί από τον τελικό του στόχο. Μετά τη μελέτη αριθμού τεχνικών ασκήσεων, έχει ξοδέψει πολλές ώρες, έχει κουραστεί, έχει ταλαιπωρήσει τα χέρια του, και τελικά, όταν θα θελήσει να απολαύσει την τεχνική άνεση που υποτίθεται πως έχει αποκτήσει για να παίξει ένα μουσικό έργο, θα δει πως για να το μάθει θα χρειαστεί τελικά την ίδια σκληρή δουλεία που θα χρειαζόταν ούτως ή άλλως και μη έχοντας 'εξασκήσει' την τεχνική του με ασκήσεις.

 • Επίσης, αποκτά κανείς μηχανιστική αντίληψη της μουσικής κάτι που δεν συμβιβάζεται με την καλή μουσική ερμηνεία ως τέχνη.

 • Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι η συστηματική μελέτη τεχνικών ασκήσεων και γενικά η χωρίς μέτρο επιμονή σε τεχνικά ζητήματα είναι επικίνδυνη για το χέρι. Πόσοι και πόσοι μαθητές πιάνου δεν έχουν εγκαταλείψει λόγω μόνιμης βλάβης που τους προκλήθηκε από την τεχνική μελέτη; Τα παραδείγματα στα ωδεία είναι δυστυχώς άπειρα. Γάγγλιο, τενοντίτιδα και άλλες παθήσεις μπορούν να καταστρέψουν το χέρι καταδικάζοντας τον πιανίστα πολλές φορές για πάντα. Η ιστορία της μουσικής είναι και αυτή γεμάτη από παραδείγματα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το Μότσαρτ ο οποίος συμβούλευε την εξαδέλφη του στην οποία είχε αποστείλει κάποιες παρτιτούρες νέων έργων για πιάνο "να μην ασχοληθεί εντατικά με την εκτέλεση των δύσκολων περασμάτων γιατί θα κινδυνεύσει να βλάψει τα τρυφερά της χέρια", αλλά και τον Σούμαν ο οποίος από το ζήλο του να βελτιώσει την τεχνική του και την ανεξαρτησία των δαχτύλων του καταδικάστηκε στο να μη μπορεί να ξαναπαίξει ποτέ του πιάνο.

 • Πολλά από τα προβλήματα της εκμάθησης του πιάνου που θεωρούνται εντελώς μηχανιστικά, είναι τελικά σε μεγάλο βαθμό και εγκεφαλικά. Για παράδειγμα, η ανεξαρτησία δακτύλων και χεριών. Δεν είναι η 'εξάσκηση' αυτή που βοηθάει, αλλά η επανάληψη. Δεν είναι το ότι τα δάχτυλα πρέπει να γυμναστούν να είναι ανεξάρτητα, είναι το ότι ο πιανίστας πρέπει να κάνει κτήμα του την εγκεφαλική διαδικασία ελέγχου των δακτύλων που απαιτείται. Ο εγκέφαλος είναι λοιπόν αυτός που γυμνάζουμε και όχι τα δάκτυλα. Φυσικά για την αποφυγή παρεξηγήσεων στο σημείο αυτό κρίνουμε απαραίτητο το να εξηγήσουμε πως με τη λέξη 'εξάσκηση' εδώ εννοούμε το μηχανιστικό γύμνασμα των δακτύλων, ενώ με τη λέξη επανάληψη εννοούμε την συνεχή επαναλαμβανόμενη ενασχόληση και επαφή με το όργανο, την τακτική και μακροχρόνια μελέτη.

 • Ομοίως, το γύμνασμα και το 'δυνάμωμα' των δακτύλων είναι ένας μύθος. Τα δάχτυλα δεν διαθέτουν κάποιους μύες που γυμνάζοντάς τους να μας βοηθάνε στο παίξιμο του πιάνου. Ανατομικά, ένας πεπειραμένος πιανίστας και κάποιος που δεν έχει παίξει ποτέ του κάποιο μουσικό όργανο έχουν ακριβώς το ίδιο χέρι και τα ίδια δάκτυλα. Η διαφορά τους έγκειται στον τρόπο που έχουν μάθει να ελέγχουν και να χειρίζονται το χέρι και τα δάκτυλα.

 • Τέλος, η πράξη έχει δείξει πως κατά κανόνα, μαθητές πιάνου που δεν μελετούν τεχνικές ασκήσεις δεν υστερούν τεχνικά σε τίποτα από αυτούς που τις μελετούν. Αντίθετα μάλιστα, παρουσιάζουν μεγαλύτερη άνεση, λιγότερη προκατάληψη έναντι των τεχνικών δυσκολιών, υπερτερούν μουσικά και έχουν πολύ μικρότερες πιθανότητες να βαρεθούν το πιάνο ή να κουραστούν ψυχολογικά και να απογοητευτούν. Αυτό συνήθως συμβαίνει διότι οι περισσότεροι μαθητές δεν βρίσκουν ενδιαφέρον το να παίζουν προοδευτικές ασκήσεις με αριθμητική σειρά.

Εξάλλου, κοιτώντας πίσω στο παρελθόν διαπιστώνει κανείς ότι η τάση αυτή της χρήσης τεχνικών ασκήσεων για την εκμάθηση μουσικών οργάνων εμφανίζεται μετά τις αρχές του 19ου αιώνα. Με την τελειοποίηση των μουσικών οργάνων όπως το πιάνο και με τη σύνθεση ολοένα πιο δεξιοτεχνικών έργων κατά την εποχή του ρομαντισμού ήρθε και η συγγραφή των πρώτων τεχνικών ασκήσεων και μεθόδων για την τελειοποίηση της τεχνικής και την εξώθηση των δεξιοτεχνικών ικανοτήτων του εκτελεστή στο έπακρο. Αυτό όμως σημαίνει πρακτικά ότι οι δεξιοτέχνες των προηγούμενων γενεών και εποχών είχαν αποκτήσει τη δεξιοτεχνία τους χωρίς τη χρήση τεχνικών ασκήσεων. Πιανίστες όπως ο Μπετόβεν, ο Μότσαρτ, μουσικοί όπως ο Μπαχ αλλά και οι δεξιοτέχνες των πνευστών του μπαρόκ και της κλασσικής εποχής σπούδασαν τα όργανά τους προτού καν εμφανιστούν οι μέθοδοι των τεχνικών ασκήσεων.

Φυσικά δεν πιστεύουμε πως θα πρέπει κάποιος να μην παίζει καθόλου τεχνικές ασκήσεις. Η μελέτη και εκτέλεση τεχνικών ασκήσεων έχει άλλωστε αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη, εφόσον γίνεται με μέτρο. Επομένως, αν κάποιος αισθάνεται πως έχει την ανάγκη να μελετά τεχνικές ασκήσεις πρέπει απλά να μην ξεπερνά κάποια όρια. Η ισορροπία μεταξύ τεχνικής και μουσικής δεν πρέπει να χάνεται ποτέ. Στην περίπτωση όμως ενός αρχάριου πιανίστα που στοχεύει στην απλή εκμάθηση και αναπαραγωγή ορισμένων μουσικών κομματιών τα κίνητρα του δεν ευνοούν την ευρεία χρήση τεχνικών ασκήσεων.

Συνεπώς, για την ενίσχυση των παραπάνω μαθησιακών κινήτρων κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία ενός συστήματος εκμάθησης πιάνου που θα είναι εύχρηστο και θα εστιάζει στις ανάγκες και τις προτιμήσεις του εκπαιδευόμενου. Ο χρήστης δηλαδή θα είναι σε θέση να επιλέξει το ίδιο το είδος της μουσικής και στην συνέχεια θα εξασκείται στα μουσικά κομμάτια που του αρέσουν. Το σύστημα αυτό θα βοηθάει τον χρήστη που δεν έχει πρότερες γνώσεις μουσικής ώστε να μπορέσει να αναπαράγει γρήγορα και εύκολα ένα μουσικό κομμάτι της αρεσκείας του. Μάλιστα μέσα από την διαρκή εξάσκηση του, τα μαθησιακά-μουσικά οφέλη που προκύπτουν είναι πάρα πολλά.


Personas

Σενάρια ΠεριβάλλοντοςΣενάρια Κλειδιά

Διαγράμματα Θεωρίας Δραστηριότητας

Task Analysis

Storyboard
Piano Star - GUI Prototype Draft

Notes: Only some functions work. Also, be patient for some seconds so it can be downloaded correctly.
You can test it by yourself here (click the OK button to login):

ΙΔΕΕΣ
  • MODE: Practice
   • Παίξιμο κομματιού σειριακά -> νότα προς νότα
  • MODE: Supported Performance
   • Παίξιμο κομματιού διαχωρισμένου σε "φράσεις"
   • Κάθε φορά που ο χρήστης εκτελεί σωστά μία "φράση" η συσκευή τον μεταφέρει στην επόμενη "φράση"
   • Επιλογή του αριθμού των "φράσεων" στις οποίες διαχωρίζεται το κομμάτι είτε από τον χρήστη είτε αυτόματα από την συσκευή
   • Δυνατότητα επανάληψης μιας "φράσης" από τον χρήστη και μεταφοράς σε επόμενες και προηγούμενες
  • MODE: Final Live Performance (Evaluated Version)->Score
   • Προβολή του live performance ενός συγκροτήματος μέρος του οποίου είναι και το avatar του χρήστη ως πιανίστας.
   • Όσο ο χρήστης παίζει καλά το κομμάτι ακούγονται στο υπόβαθρο οι ιαχές του πλήθους της συναυλίας που επευφυμεί την απόδοση του συγκροτήματος
   • Όταν ο χρήστης κάνει συνεχόμενα λάθη το πλήθος πάυει να εκφράζει τον ενθουσιασμό του.
  • Co-op MODE: Δύο πιανίστες παίζουν μαζί το ίδιο μουσικό κομμάτι και ο ένας συμπληρώνει τον άλλο ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό ηχητικό αποτέλεσμα. Οι νότες που καλείται να παίξει ο κάθε πιανίστας είναι διαφορετικές-συμπληρωματικές και έχουν αυτόματα κατανεμηθεί μεταξύ των δύο συσκευών των χρηστών.
  • Vs MODE: Δύο πιανίστες παίζουν μαζί το ίδιο μουσικό κομμάτι και τις ίδιες ακριβώς νότες. Εδώ ο ένας συναγωνίζεται τον άλλο ως προς την απόδοση του στην εκτέλεση του κομματιού. Ο χρήστης με τα λιγότερα λάθη συγκεντρώνει το υψηλότερο score και κερδίζει.
   • Επιλέγεται ο αριθμός των χρηστών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Ο κάθε χρήστης καλείται να εκτελέση ένα κομμάτι και ανάλογα με τα λάθη που έκανε παίρνει ένα συγκεκριμένο score.
   • Δημιουργία ενός ladder στο οποίο τοποθετούνται οι χρήστες ανάλογα με το score τους. Με βάση την θέση που έχουν στο ladder οι χρήστες προκύπτει κι ο τελικός νικητής.
  • Competition MODE: Διαγωνισμός καλύτερου πιανίστα μεταξύ ενός αριθμού χρηστών.
   • Επιλέγεται ο αριθμός των χρηστών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Ο κάθε χρήστης καλείται να εκτελέση ένα κομμάτι και ανάλογα με τα λάθη που έκανε παίρνει ένα συγκεκριμένο score.
   • Δημιουργία ενός ladder στο οποίο τοποθετούνται οι χρήστες ανάλογα με το score τους. Με βάση την θέση που έχουν στο ladder οι χρήστες προκύπτει κι ο τελικός νικητής.

  • Αναζήτηση κομματιών με βάση το rating των άλλων χρηστών
  • Αναζήτηση κομματιού με βάση τον τίτλο του τραγουδιού
  • Αναζήτηση κομματιού με βάση το όνομα του συγκρότηματος/τραγουδιστή
  • Αναζήτηση κομματιού με βάση το είδος μουσικής
  • Αυτόματη επιλογή τυχαίου κομματιού από ένα είδος μουσικής που επέλεξε ο χρήστης
  • Αναζήτηση κομματιού με βάση την δυσκολία εκτέλεσης του
  • Αναζήτηση κομματιού με βάση γεωγραφικά κριτήρια
  • Αναζήτηση κομματιού με βάση την απόφαση έπειτα από ψηφοφορία σε περίπτωση πολλών συμμετεχόντων
  • Παίξιμο κομματιού με βάση την διάθεση του ανθρώπου από εικόνα που λαμβάνει από κάμερα
  • Αναζήτηση αντίπαλου στο διαδίκτυο με κριτήρια επιλογής (πχ ανάλογα με την διάθεση, ανάλογα με το επίπεδο, γεωγραφικά)
  • Προβολή του προφίλ του αντιπάλου
  • Δυνατότητα συνομιλίας με τον αντίπαλο
  • Δυνατότητα εύρεσης ηλεκτρονικού αντιπάλου

  • Αποθήκευση ιστορικού κομματιών που παίχτηκαν πρόσφατα
  • Απόδωση rating σε κάθε κομμάτι που παίζεται από τον χρήστη
  • Ταξινόμηση των κομματιών με βάση το rating
  • Ταξινόμηση των κομματιών με βάση τη διάθεση
  • Ταξινόμηση των κομματιών με βάση το επίπεδο του χρηστη
  • Ταξινόμηση των κομματιών με βάση το ποσοστό επιτυχίας παιξίματος του κομματιού

  • Ο κάθε χρήστης της συσκευής έχει τον δικό του λογαριασμό
  • Αποθήκευση των προτιμήσεων και του ιστορικού της εφαρμογής για τον χρήστη στον λογαριασμό του και αυτόματη ανάληψη των στοιχείων αυτών κάθε φορά που κάνει login
  • Απόδωση ενός Score στον χρήστη και αποθήκευση στο ιστορικό του λογαριασμού του μετά την εκτέλεση ενός κομματιού. Το Score εξαρτάται από την ταχύτητα με την οποία εκτέλεσε ο χρήστης το κομμάτι, την αρχική δυσκολία του κομματιού και τον αριθμό των λαθών που διέπραξε.
  • Ανάρτηση του σκορ στο διαδίκτυο ανάλογα με την κατηγορία (πχ. Σκορ με βάση τη διάθεση, σκορ με βάση το επίπεδο…)

  • Σάρωση παρτιτούρας (OCR) και αναγνώριση κομματιού από την συσκευή
  • Αποστολή παρτιτούρας με emailσε φίλους
  • Αναγνώριση μουσικού κομματιού που ακούγεται από το μικρόφωνο της συσκευής
  • Αναγνώριση μουσικού κομματιού που τραγουδά ο χρήστης στο μικρόφωνο
  • Αναγνώριση μουσικού κομματιού του οποίου απουσιάζουν νότες
  • Αναγνώριση μουσικού κομματιού έπειτα από παίξιμο του χρήστη (έστω και μερικών νοτών)
  • Αποθήκευση μουσικού κομματιού που παίζει κάποιος στο πιάνο με σκοπό την αναπαραγωγή στο μέλλον για μίμηση του στιλ
  • Αποθήκευση των λαθών και προβολή έπειτα από σύνδεση με τον υπολογιστή των λαθών που έκανε
  • Προσαρμογή του στιλ και του ρυθμού έπειτα από αναγνώριση του χρήστη (αναγνώριση φωνής, αναγνώριση αποτυπώματος)
  • Αυτόματο download του κομματιού που αναγνωρίστηκε από την συσκευή

  • Δυνατότητα προβολής σωστής τοποθέτησης των χεριών και των δακτύλων πάνω στο πιάνο πριν την εκκίνηση της διαδικασίας αναπαραγωγής
  • Δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο και εύρεσης δασκάλου που στο δικό του πιάνο θα πατά τα πλήκτρα και θα φαίνονται και στην συσκευή (ηλεκτρονικό ιδιαίτερο)
  • Δυνατότητα εκτύπωσης των νοτών που έπαιξε ο χρήστης ώστε να μπορεί να δει σε χαρτί τα λάθη του πάνω στην παρτιτούρα
  • Δυνατότητα pause/play κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής
  • Δυνατότητα καταγραφής από ενσωματωμένη κάμερα του χρήστη κατά τη διάρκεια παιξίματος για να παρακολουθήσει έπειτα τα λάθη που έκανε
  • Συγχρονισμός των ρυθμίσεων σε περίπτωση που έχουμε διαγωνισμό για μια δίκαιη μάχη αφού αναγνωρίσει η μια συσκευή την άλλη ασύρματα
  • Υποστήριξη ακίδων αφής για τυφλούς ώστε πλην της ηχητικής ανάδρασης να υπάρχει και η απτική ανάδραση
  • Δυνατότητα χρονομέτρησης παιξίματος
  • Χρήση διαφορετικού χρώματος για την επίδειξη του δάχτυλου που πρέπει να χρησιμοποιήσει ο χρήστης κατά την αναπαραγωγή
  • Χρήση τονισμού χρωμάτων με σκοπό να εμφανίζεται τόσο το επόμενο πλήκτρο που πρέπει να πατήσει ο χρήστης αλλά και αυτό που μόλις πάτησε με το ίδιο χρώμα αλλά με πολύ πιο χαμηλό τόνο

  • Ρύθμιση του ρυθμού (-ταχύτητας) του κομματιού από τον χρήστη.
  • Αυξανόμενη ταχύτητα εκτέλεσης του κομματιού κάθε φορά που ο χρήστης το εκτελεί επιτυχώς και χωρίς κανένα λάθος
  • Δυνατότητα ο χρήστης να περάσει δικούς του ήχους για ήχους ειδοποίησης

Τελική Αναφορά

Παρουσίαση Συσκευής